Over

Pioenen en kardinalen is een blog over wijn en kleur.

Pioenen en kardinalen is een wijnblog zoals vele andere en bevat dan ook alle facetten waar wijnliefhebbers van dromen met hun ogen open en dicht: proefnotities, informatie over wijndomeinen, …

Pioenen en kardinalen is geen wijnblog zoals vele andere en is volledig gewijd aan de studie en het daarmee gepaard gaande genot van de kleuranalyse van wijn.

Pioenen en kardinalen analyseert concepten, bestudeert feiten en becommentarieert de actualiteit.

Pioenen en kardinalen gaat over wijn.

Pioenen en kardinalen gaat over kleur.

Rubrieken

  • #FF0000 of #FFFFFF: over wijnkleur en wetenschap (en andere wetenswaardigheden)
  • Colores apparentes: proefnotities
  • Kleuren horen: podcast
  • Kleuren lezen: notities over kleurenleer
  • Tastevin: over objecten en instrumenten die gebruikt worden voor de kleuranalyse van wijn.

Wie

Het redactieteam van Pioenen en kardinalen bestaat uit … me, myself and I: Stefaan Goossens. Wie me water leerde drinken, weet ik niet meer, maar die persoon is jammerlijk in zijn of haar opzet mislukt. Succesvoller in zijn pogingen om me iets bij te brengen, was Steven van Wijnhuis Tinto. Na de lichtjes anarchistische proefsessies, die steevast uitliepen in enthousiaste plannen met mede-proevers om een wijn-en-Italiaanse-charcuterie-truck te beginnen, begon ik in 2017 met de opleiding Wijnkenner bij Spermalie in Gent (volwassenenonderwijs).

Na het behalen van dat getuigschrift, kreeg ik de smaak helemaal te pakken en dus begon ik in september 2019 met de driejarige opleiding Sommelier Conseil aan Syntra Midden-Vlaanderen, Gent. In juni 2020 behaalde ik vele glaasjes later het getuigschrift Aspirant-Sommelier. Ik rondde de opleiding met succes af in juli 2022 na een pittige afsluiter aan de Université du Vin in Suze la Rousse.

Vragen, bedenkingen, aanvullingen bij de blog? Stuur een mailtje naar info@pioenenenkardinalen.be