Categorieën
#FF0000 of #FFFFFF

1, 2, 3, veel: de kleurtjes van het VIVC

“Wit, rood en rosé” is het standaard antwoord van de meeste mensen als je hen vraagt naar de kleuren van hun favoriete dorstlesser. Een veel kleinere groep van mensen zal daar ook nog “oranje” aan toevoegen. Van blauwe en groene wijn willen de meeste wijnliefhebbers niet eens weten dat ze bestaan.

De Vitis International Variety Catalogue (VIVC) is de grootste databank voor druivensoorten ter wereld en omvat een onuitputtelijke schat aan informatie voor iedereen die als teler, handelaar, wetenschapper of liefhebber geïnteresseerd is in druiven. Het project werd opgestart in 1983 en wordt beheerd door het Julius Kühn-Institut. De VIVC onderscheidt vandaag meer dan 23.000 druivensoorten. 10.861 van die druiven krijgen van het VIVC het label “wijndruif”.

Op basis van de kleur van de schil van de bessen onderscheidt het VIVC 5 soorten wijndruiven: witte (4352), rode (406), roze (324), grijze (54) en zwarte (5388). Van 337 soorten konden de specialisten van het VIVC de kleur van de bessenschil niet nader bepalen. Oranje druivenschillen bestaan blijkbaar niet en van blauwe en groene bessenschillen willen de specialisten van het VIVC wellicht ook niet weten dat ze bestaan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *